Začetna in nadaljevalna plavalna šola

Plavalna sezona 2020 — 2021

IMG_0260

 


STAROST OTROK (od 4. leta dalje) —> PRIJAVNICA

Začetna plavalna šola je primerna za otroke od 4.leta starosti dalje.
Vadba poteka 1x tedensko ali 2x tedensko (opcijsko!).

Z zanimivimi plavalnimi izzivi in prilagajanjem na vodo otrokom omogočamo vzpodbudno okolje za postopen razvoj njihovih lastnih telesnih zmogljivosti. Z učenjem preko igre se otroci sproščajo in  podaljšujejo sposobnost osredotočanja ter krepijo nadzor  nad lastnim telesom v  gibanju.

V plavalno šolo bomo v drugem polletju vključili tudi elemente reševanja in samoreševanja iz vode. Program je prilagojen starostni skupini. 

Naše glavno vodilo pri kadru je, da imajo vsi vaditelji poleg plavalnega znanja in izkušenj tudi visoko raven empatije, prijazen in motivacijski pristop učenja ter zavedanje o odgovornosti za delo v vodi z najmlajšimi plavalci!

Otrokovo zdravje, počutje in varnost so naši osnovni in najpomembnejši elementi pri podajanju znanja. Ob vzpostavitvi zaupanja na relaciji otrok – učitelj – starš, posledična sproščenost otrok bistveno pripomore k njegovemu hitrejšemu napredku.

TERMINI  —> ODPRTE PRIJAVE

OŠ GRM Novo mesto     (šolski bazen)                  

PONEDELJEK
1. termin: 16.30 – 17.15 
2. termin: 17.15 – 18.00

TERME ČATEŽ  (Termalna Riviera)   
                               
TOREK   
1. termin: 16.00 -16.45 
2. termin: 17.00 – 17.45
3. termin: 18.00 -18.45

 ČETRTEK
1. termin: 16.00 – 16.45
2. termin: 17.00 – 17.45

OTOČEC, Terme Krka (Hotel Šport)  

SREDA
     
1. termin: 16.00 – 16.45  
2. termin: 17.00 – 17.45
3. termin: 18.00 -18.45   

 

TRAJANJE ŠOLE

Terme Čatež:                   začetek: 15.9.2020 – konec 25.5.2021
Otočec:                              začetek: 16.9.2020 – konec 26.5.2021
OŠ GRM Novo mesto:    začetek: 5.10.2020 – konec 24.5.2021

 Opomba: V kolikor šolski bazen OŠ Grm Novo mesto ne bo odprt, se bo program izvajal na bazenu v Hotelu Šport na Otočcu!

Prosti dnevi / počitnice

Jesenske: od ponedeljka, 26.10.2020, do nedelje, 1.11.2020
Novoletne: od petka, 25. 12.2019, do nedelje, 3.1.2021
Zimske: od ponedeljka, 15.2.2020, do petka, 22.2.2021
Prvomajske: od ponedeljka, 26.4.2020 do nedelje, 3.5.2020

Prešernov dan, 8.2.2021 (ponedeljek)
Velikonočni ponedeljek, 5.4.2021 

 

Nadomeščanja

Plavalna šola poteka v dolžini osmih mesecev in pol v Termah Čatež in na Otočcu, v Novem mestu pa poteka v dolžini osmih mesecev.

Nadomeščanja ni, urnik je sestavljen po programu fiksno določenih terminskih ur!

 

CENA

1 x tedensko   (45 min)            45,00 € /mesec

2 x tedensko (2×45 min)           75,00  € /mesec  

 

PLAČILO

Plačilo šole je na začetku vsakega meseca, najkasneje do 10. v mesecu za tekoči mesec. Starši prejmete na začetku leta en račun z 8 mesečnimi obroki za plačilo do 10. v mesecu. Tako vam bomo pošiljali zgolj obvestila za plačilo brez vsakomesečnih računov. September se plača v polovičnem znesku mesečnega obroka.

Priporočamo, da si shranite formo UPN obrazca med plačila na spletni banki in se  vsakega 10. v mesecu nakaže za tekoči mesec. Sklic in namen na računu naj bo vodila plačila.

Plačilo v enkratnem znesku zaradi COVID 19 situacije tako letos ne bo mogoča.

Morebitno odsotnost otrok zaradi bolezni bomo korigirali tekom leta in se bo znesek na koncu obračunal z dobropisom pri zadnjem ali zadnjih dveh obrokih (odvisno od časa bolezni).

Prav tako se bo zaradi COVID 19 navodil NIJZ in morebitnih prepovedi opravljanja naših programov temu primerno zmanjšal račun in za tisto obdobje plačilo ne bo potrebno. 

PRIJAVNICA – PLAVALNA ŠOLA  (skenirano pošljite na email: info@rokkerin.com)

OPIS POTEKA ŠOLE

Šola poteka po našem programu izvajanja učenja plavalnih tehnik (PROGRAM). Tečajniki se bodo v šoli poleg prilagajanja na vodo (malčki) učili tudi izpopolnjevanja osnovnih plavalnih tehnik, skoka na glavo, podvodnih obratov in se seznanili z vsemi zakonitostmi plavanja. Dodani bodo tudi elementi samoreševanja in reševanja iz vode!

V posameznem terminu se oblikuje več skupin, v katere razdelimo otroke glede na plavalno predznanje, ki ga imajo. Tako imamo skupino “začetnikov”, ki se prvič srečajo s prilagajanjem na vodo. Sledi “nadaljevalna” skupina, pri katerih največkrat popravljamo napake v delno osvojenih tehnikah plavanja. In nato še skupina otrok, kjer je plavalno znanje dovolj dovršeno, da se učijo vse plavalne tehnike in izvajajo treninge. 

Vsaka skupina ima svojega učitelja plavanja, ki skozi celo leto spremlja otrokov razvoj in napredek v znanju. Skupine so po številu otrok majhne (od 4 do 7 na enega učitelja – odvisno od starostne skupine otrok), da lahko vsak posameznik maksimalno razvije svoj potencial.

NAVODILA ZA STARŠE

Pričetek vadbene ure je vedno ob dogovorjeni uri. Starši otroke pripeljite 10 min pred začetkom vadbene ure, da jih lahko pripravite za uro (preoblačenje, uporaba stranišča). Ob uri vaditelj pride po skupino otrok in jo odpelje na bazen, kjer vadba traja 45 min. Nato starši ponovno otroke pričakate v garderobi, kjer jih uredite za odhod domov, medtem je vaditelj navzoč za pogovor s starši.

Starše prosimo, da se ob vpisu v Celoletno plavalno šolo zavedajo svoje odgovornosti o rezervaciji mesta v skupini in skušajo redno slediti uram po programu. Le tako bomo dosegli maksimalni učinek pri prenosu znanja naših učiteljev in napredek vaših otrok. Na koncu bo vaš otrok zadovoljen in samozavesten, saj bodo njegove osnove plavanja kvalitetne! Njegova suverenost v vodi pa mu bo omogočala brezskrbno uživanje ter nenazadnje tudi fizični, psihični in socialni razvoj.

Podrobnejši opis programa in ostale ugodnosti je možno pogledati TUKAJ.

Oprema za plavalno uro:

Kopalke, brisača oziroma kopalni plašč, gel za tuširanje, voda za pitje, obuvalo za bazen (natikači). Preverite pri otroci, da bodo imeli nedrsečo obuvalo.

ŠE POSEBNO OBVESTILO! Na kopališčih so tla ves čas mokra, zato prosimo starše, da še posebej opozorite otroke.  Naj ne tekajo po bazenskih ploščadi, naj hodijo počasi in previdno, da preprečimo morebitne padce in posledično poškodbe. Naša želja je, da bi bili otroci prisotni v čim večjem številu in brez večjih zdravstvenih izostankov. HVALA!

COVID 19
Program se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ.