Konec sezone

Sezona 2011 je zame konèana. Žal tudi takšne sezone so del kariere posameznika. Zagotovo pa si je športniki ne želimo prepogosto. Sedaj si bom prvo privošèil nekaj dni oddiha, nato pa bom razmišljal kako naprej.

 

Sezona je bila daleè od tega, da bi bila uspešna. Èasa za analizo bom imel dovolj v dneh, ko bom poèival. Na hitro, ko pogledam nazaj kako sem treniral, opazim nekaj sprememb. Prva je izguba telesne teže, nato dodan trening na suhem, sprememba vodnih treningov in pomanjkanje tekem v zimskem obdobju. Poleg tega sem mesec dni v poletnem èasu preživel tudi v višinskem šotoru. Na hitro pogledano, bi dejal, da sem samo treniral in treniral in premalo tekmoval, saj sem imel le tri tekme pred svetovnim prvenstvom, pa še to v razmaku po mesec ali dva med tekmami, kar potem zagotovo ne more biti dovolj dober pokazatelj pripravljenosti.Nato  je prišel nastop na svetovnem prvenstvu, kjer se nisem dobro poèutil v izjemno vroèih pogojih. Za tem pa je sledil še nastop v Srbiji, kjer je prišlo do lažje poškodbe rame, tako da nisem v tej sezoni veè sposoben plavati dolgih maratonov, zato sem vsa nadaljna tekmovanja odpovedal.

Prviè od leta 2005 si bom privošèil nekaj dni oddiha, saj èutim, da to potrebujem. September bo mesec, ko bom razmišljal kako in kje naprej. Trenutno je še vse prezgodaj in preveè "vroèe", da bi lahko trezno razmišljal o nadaljni karieri. Predvsem si želim, da se mi v teh nekaj dneh oddiha vrne tisti pravi užitek do plavanja, ki sem ga v letošnjem letu nekakjkrat izgubil.

Lep pozdrav,

Rok

objavljeno: 10.08.2011

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran