V Šangaju vse nared za tekme

Na prizorišèu svetovnega prvenstva v daljinskem plavanju je vse nared za tekmovanja. Moj prvi nastop na 10km me èaka v sredo 20.7. ob 8.00 uri zjutraj po lokalnem èasu (ob 02.00 po slovenskem). Nastop na 25km pa je na sporedu 23.7. ob isti uri.

 

Proge še nisem preizkusil, sem pa opravil en trening v vodi, kjer bo tekme in moram reèi, da je voda dokaj topla. Upam, da bodo organizatorji lahko toliko spremenili èas tekmovanja, da bi bil štart še bolj zgodaj zjutraj, saj se tu zdani že malce èez 4 uro zjutraj. Ob 4.45 je že skoraj popolni dan. O tem sem se na lastne oèi preprièal vèeraj zjutraj, ko od 2.40 ure naprej nisem veè spal. No, sem pa zato danes "nadoknadil" in tako prespal jutranji trening, saj sem spal 12 ur skupaj (pa še bi lahko).


Sedaj me èakajo umirjeni dnevi do tekmvovanja. Jutri zveèer imamo uradno otvoritev tekmovanja, katere se bom morda tudi sam udeležil - nisem se še odloèil, saj je velika vlažnost in je hoja tudi zveèer zelo utrujajoèa. Skratka pogoji za tekmovanje so ponovno zelo težki. Veè kot oèitno je, da vodilni v mednarodni plavalni zvezi tudi ob smrti našega kolega na zadnji tekmi svetovnega pokala lansko leto niso niè spremenili v prid plavalcev. Voda na prizorišèu, kljub odlièni oznaèenosti, varnosti in vsem kar so gostitelji pripravili, je daleè od vode, ki bi omogoèala normalne pogoje za tekmovanja na najvišji ravni.
Jaz se bom potrudil po mojih najboljših moèeh. Izrazil sem že željo, da bi se štart na 25km prestavil na 06.00 uro zjutraj, saj tekmovanje traja veè kot 5 ur, sicer bomo zenji dve uri tekmovalci plavali po najveèji vroèini. Seveda se sam ne mislim "ubijati", tako da ne rabite skrbeti, da bo Rok želel priti na cilj za vsako ceno.

Kako boste lahko spremljali tekmovanje, pa vam bom še sporoèil. Èe ne V ŽIVO, pa bom takoj ko bo konec objavil tu, tako da boste zjutraj že lahko prebrali kako je bilo.

Lep vroèinski pozdrav iz Šangaja,

Rok
objavljeno: 15.07.2011

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran