11. mesto na 57 km v Argentini

Po dobrem plavanju do 4 ur in pol sem nato zaradi krèev v trebuhu tekmo skorajda konèal predèasno, vendar sem vseeno vstrajal do konca, èeprav mi je bilo na trenutke zelo hudo. Zmagal je Petar Stoychev z novim rekordom proge. Veè...

 

Tekma je bila kar težka. Že od štarta so organizatorji spremenili zaèetno plavanje proti toku, zaradi premoènega toka v reki. Po kakšni uri plavanja smo zaplavali v drugo reko, ki se steka v Parano, in sicer v El Vado. Tam sem celo uspel osvojiti prvo nagrado za preplavani del El Vado, saj sem prvi preèkal linijo pri mestu Santo Tome in tako osvojil letošnjo trofejo.

Pokal za osvojeno prvo mesto pri prehodu skozi mesto Santo Tome.

Nato smo plavali kar nekaj èasa dokaj zmeren tempo. Poèutje je bilo ves èas super in tekma mi ni povzroèala nobenih težav ali boleèin, vse do nekje 4.45 ure, ko sem bil na 6. mestu in se je zaèel prvi pravi pobeg. Sam sem pobegu sledil, vendar sem že zaèutil boleèino v trebuhu. Sprva sem mislil, da sem le laèen in potrebujem nekaj v želodcu in sem tako pojedel malce banane. Vseeno pa s tem nisem rešil težav in sem kaj kmalu zaèutil, da so krèi tisto kar me boli. Sprva sem poizkušal z nekoliko poèasnejšim tempom in sem tako izgubljal tudi mesto za mestom, vendar tudi to ni pomagalo. Tako sem se moral za nekaj èasa ustaviti in brez plavanja mirovati v vodi, saj se za èoln ne smem prijeti med tekmo. Razmišljal sem kaj storiti, tablete proti trebušnim krèem nisem imel, ker se mi to do sedaj še nikoli ni pripetilo. Tako sem nato plaval naprej zelo poèasi saj so bile boleèine na trenutke zelo hude. Vseeno sem s pomoèjo trenerja na èolnu, ki me je vzpodbujal uspel priti na cilj, èeprav zelo poèasi in težko.

Za tekmo mi je zelo žal in sem razoèaran nad tem kar se mi je zgodilo. Vseeno upam, da mi bo na zadnji tekmi v Parani vendarle zdravje malce bolj naklonjeno in da bom imel veè sreèe pri plavanju. Tekma bo še težja, vendar precej drugaèna, saj bodo spremljevalni èolni na vesla. Veè o prihajajoèi tekmi pa v naslednjih dneh.

Lp

Rok
objavljeno: 01.02.2010

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran