Postal sem državni prvak na 5km v bazenu

V petek, 9.1.2009 sem se v Radovljici udeležil tekme za Državno prvenstvo na 5km v bazenu in zmagal.To bil moj prvi nastop v letošnji sezoni.

 

Z rezultatom nisem ravno preveè zadovoljen (58min 43 sek), vendar glede na to, da sem plaval dan po cepljenju proti hepatitisu A in rumeni mrzlici, sem vesel, da sem kljub boleèinam v rami uspel priti na cilj. Po tekmi sem imel tudi povišano telesno temperaturo.
Cepljenja sem moral opraviti zato, ker se 21. januarja odpravljam na enomeseèno plavalno turnejo po Južni Ameriki. Udeležil se bom 4 tekem za Svetovni pokal in Grand Prix.

Prva tekma je 24.januarja v Santosu (Sao Paulo) na 10km v oceanu.

Druga je teden dni kasneje v Santa Fe-ju v Argentini, kjer se bom prviè poizkusil na enem najdaljših maratonov na svetu v dolžini 57km v reki (èas plavanja je odvisen od vodostaja reke nekje med 7.30 in 8.30 za najboljše. Sam bi si tu želel predvsem priti na cilj.

Tretja tekma me èaka nato 7.2. v le nekaj kilometrov oddaljenem Rosariu v Argentini na 21km v reki (predviden èas plavanja okoli 2ur in 30 min).

Èetrta tekma pa je na jugu Argentine v kraju Viedma na sporedu 15.2. Plava se 15 km v oceanu, èas tekme pa je okoli 3 ur.

Nastopov se že veselim, saj me v letošnji zimi ves èas nekaj daje prehlad, tako da se bom za mesec dni odmaknil v tople kraje, ker mi bolj ustreza poletni èas.

V domovino imam predviden povratek 17. februarja.

Lep pozdrav,

Rok

O nastopil bom poizkušal pisati tudi na moji spletni strani.
objavljeno: 11.01.2009

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran