2.mesto na Faros maratonu na Hvaru

V soboto, 30.8.2008 sem nastopil na 33.plavalnem maratonu "Faros 2008" na Hvaru. To je bil moj prvi nastop na tem maratonu in sem z osvojenim 2.mestom in rezultatom 3:18,46 veè kot zadovoljen.

 

Na 16 kilometrski razdalji od Nove rive do rta Kabol in nazaj sem med 20 plavalci zasedel drugo mesto, za zmagovalcem Vladimirjem Dyatchinom iz Rusije, aktualnim svetovnim prvakom na 10 kilometrov ter zmagovalcem tekem za Svetovni pokal.


Proga 16km

Sicer pa je bil to do sedaj moj najdaljši odplavan maraton v vodi brez toka in sem veè kot zadovoljen z rezultatom.

Na tekmi smo imeli vsi plavalci svojega spremljevalca na èolnu, mene je spremljal brat mojega trenerja Igor Majcen - sicer eden najboljših maratoncev, ki mi je s svojim poznavanjem in izkušnjami, kako plavati tako dolge proge, znal veè kot odlièno pomagati pred in med samo tekmo. Na zaèetku je bila taktika, da plavam poèasi in se držim na repu skupine, ker bom le tako lahko progo, ki slovi po svoji težavnosti preplaval do konca brez težav. Tako sem plaval skoraj celih 8 km, kjer me je tik pred bojo na 8km Igor usmeril bolj proti boji in mi dejal naj poèasi zaènem pospeševati. Tako sem tudi storil in po obratu že imel prednost 30 sek pred zasledovalno skupino. Nato mi je Igor ves èas pisal na tablo ob èolnu podatke kakšen je moj položaj v vodi in kako naj plavam. Potem mi je dejal, da naj v zadnjih dveh kilometrih pospešim, kar pa sem zaradi utrujenosti stroil z manjšo intnziteto zavesljajev, kot sem si mislil, da bom lahko.

Vseeno mi je Igor èestital za odplavani maraton, saj sem uspel odplavati tako kot sva se dogovorila. Sam pri sebi bi si sicer želel še malce boljši èas, vendar sem preprièan, da bom to lahko dokazal v naslednjih letih udeležbe na najveèjem plavalnem maratonu pri naših južnih sosedih.

Že v nedeljo se odpravljam na evropsko prvenstvo v Dubrovnik, kjer sem prijavljen v torek na 10km in v sredo na 5km. O nastopih se bom odloèil tik pred nastopi, saj sem še le sedaj izvedel, da se plavata tekmi v zelo strnjenem èasovnem terminu (10km v torek od 16 - 18 ure, 5km pa v sredo ob 9. uri zjutraj).

Lp

Rok
objavljeno: 03.09.2008

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran