Državni prvak na 5km tudi v poletni sezoni

Na Šmartinskem jezeru pri Celju je potekal danes prvi dan Odprtega državnega prvenstva na 5 in 10 km.

 

V deževnem dnevu je bilo razpoloženje pred tekmo prav zaspano. Ker sem lansko leto naslov izgubil le za dobro sekundo, sem se letos kljub zelo oslabljeni konkurenci domaèih plavalcev boril za zmago na odprtem prvenstvu Slovenije v daljinskem plavanju.

Organizator tekmovanje je tudi Športno društvo Delfin, katerega sem èlan in sem imel toliko veèji še izziv, da priplavam zmago na tej tekmi.

Celotnih 5 km sem plaval v skupini s še dvema plavalcema iz Italije in Grèije, v zadnjih 400m pa sem nekoliko pospešil v tempu plavanja in v zadnjih zavesljajih premagal plavalca iz Italije, medtem ko je plavalec iz Grèije bil ves èas tekme malce za nama. Èas na tekmi je bil 49min in 43sek, kar kaže na to, da je bila proga za kakšnih 600m krajša od predvidene. Mi je pa proga na Šmartinskem jezeru všeè, ker je nekoliko bolj razgibana od èedalje bolj "bazenskih" prog, ki jih poznam iz 10km tekem za Svetovni pokal.Pri fantih se je na 3. mesto z rezultatom 59min v razvrstitvi slovenkega državnega prvenstva uvrstil moj sokrajan Jaka Kramaršiè, kateri je že lansko leto nastopil na tekmi za 5km na Jarunu v Zagrebu in nakazal, da lahko plava tudi v odprtih vodah dobro. Sam sem njegovega uspeha vesel tudi iz tega vidika, ker je rezultat pokazal tisto, o èemer sem sam govoril že v preteklih letih, pa za moje tedanje delo ni bilo pravega posluha oziroma volje. Upam, da bo Jaki ta rezultat dal potrebnega zagona za nadaljnje delo.

Pri puncah je zmagala Teja Zupan, slovenska predstavnica na olimpijskih igrah v Pekingu s èasom 53min in 36sek.

V nedeljo me èaka še nastop na enkrat daljši razdalji.

Lp

Rok
objavljeno: 06.06.2008

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran