Roku 8. mesto v Šabcu pod vplivom nesreène trinajstice

V nedeljo je v Šabcu v Srbiji potekal plavalni maraton za Grand Prix. Na 19 km dolgi progi v reki Savi je med štirimi Slovenci nastopil tudi Rok Kerin in osvojil 8.mesto.

 

Rok je na tekmi nosil številko 13, katera je tokrat upravièila svoj sloves kot nesreèna številka. Že na slovensko-hrvaški meji je (to je bilo v petek 13.) ostal brez trenerja Naceta Majcna, ker so mu vstop v državo hrvaški cariniki zavrnili zaradi preslabega stanja potnega lista, èeprav se je Rok najbolj veselil ravno dejstva, da ga bo na tekmi lahko spremljal eden najbolj izkušenih nekdanjih maratonskih plavalcev in rekorder proge v Šabcu.

Nato so mu organizatorji na samem prizorišèu tekme dodelili novega še neizkušenega spremljevalca na èolnu, a kaj ko 5 minut pred štartom še edini izmed plavalcev ni imel svojega èolna, tako mu je preostal le še rezervni èoln. Rok se je kljub vsemu zelo dobro boril in plaval po svojih najboljših moèeh, a višje od 8. mesta po vseh zapletih žal ni šlo.

Kljub temu je to ponovno lep dosežek za Roka in odplavana norma na nastop na Evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju.

Od ostalih Slovencev so nastopili še: Aljaž Ojsteršek, kateri se je prviè v karieri zavihtel med najboljših deset plavalcev in na koncu priplaval na 6. mesto. Na 14. mestu je na koncu pristal Miha Kern, medtem ko najmlajši od vseh Slovencev Juš Velièkoviè tekme žal ni konèal.

Že konec tega tedna pa se Rok odpravlja na tekmo v Kanado, kjer bo 26. julija nastopil na 10-kilometrski tekmi za Svetovni pokal in poizkušal priplavati med prvih šest plavalcev in si s tem zagotoviti nastop na Svetovnem prvenstvu v Španiji prihodnje leto. Pokrovitelja tekme sta podjetje Chargonet d.o.o. Krško in Sklad za financiranje razgradnje NEK, katerim se Rok zahvaljuje za njihovo pomoè, saj brez njih ne bi mogel nastopiti na tekmi.
objavljeno: 16.07.2007

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran