3. mesto na Zlatem medvedu v Zagrebu

Rok je odlièno nastopil na svoji prvi tekmi v bazenu po skoraj enem letu, saj je v dveh nastopih dosegel obakrat osebna rekorda in v disciplini 400 m kravl zasedel 3.mesto.

 

Minuli konec tedna (16. in 17.6.) je na Šalati v Zagrebu potekal 22.mednarodni miting Zlati medved, kjer se vsako leto zbere nekaj najboljših bazenskih plavalcev iz skoraj celega sveta. Med udeleženci so bili letos olimpijski, svetovni in evropski prvaki na èelu z Angležem Randallom Balom in Švedinjo Therese Alshammar, katera sta bila tudi najboljša posameznika tekmovanja.


Na štartu 400 m kravl - finale (proga 2)

V soboto je v disciplini 200 m prosto nastopil tudi Rok, kjer je v finalu dosegel 6. mesto z novim osebnim rekordom 1:57,40. V nedeljo se je pomeril še na enkrat daljši razdalji (400 m), in prav tako z novim osebnim rekordom 4:05,22, dosegel 3. mesto. S tem dosežkom je potrdil tudi kategorizacijo za naslednje leto, kar mu je bil tudi prvotni cilj nastopa.


Od leve: Radovljièanka Maja Cesar, Grk Xylouris, zmagovalka pri ženskah Monika Moènik, zmagovalec pri moških Luka Turk, Rusinja Rvyanina in moja malenskost

Glede na to, da je po skoraj enem letu prviè nastopil in odplaval tako dobre rezultate v bazenu, s tem le potrjuje dobro delo na treningih. Sedaj se bo Rok posvetil predvsem treningom, saj ga èakata konec julija dva nastopa na tekmah za Svetovni pokal v daljinskem plavanju in bazensko državno prvenstvo.

Admin
objavljeno: 17.06.2007

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran