Dvakrat tretji v državi

Na Odprtem absolutnem državnem prvenstvu Slovenije v 50 m bazenih sem osvojil dve tretji mesti.

 

Že v prvi disciplini prvenstva sem na 400 m prosto uspel osvojiti tretje mesto v absolutni kategoriji slovenskih plavalcev. Na tekmovanju je nastopilo kar veliko število tujih tekmovalcev, kateri so se preizkušali v pripravljenosti pred bližajoèim se Evropskoim prvenstvom v Budimpešti konec julija. V jutranjih kvalifikacijah sem si z rezultatom, 4.10,77 pripralava 8 èas v finalu A.

Na DP sem se pomeril še v disciplinah 100 in 200 m prosto, kateri sem po tekmi v Šabcu vzel bolj kot trening za moj zadnji nastop na 1500 m prosto. Kljub temu sem na 200 m prosto osvojil 5. mesto, kar je tudi lep dosežek.

Zadnji dan tekmovanja sem v jutranjih kvalifikacijah plaval 1500 m prosto. Disciplina je bila zadnja na plavalnem sporedu. Po 3 urah èakanja sem z novim osebnim rekordom, 16 min, 50 sek in 4 sekunde odplaval rezultat, ki je tudi po koncu popoldanskih final zadošèal za uvstitev med najboljše tri plavalce državnega prvenstva. Naj samo omenim, da sem disciplino plaval prviè po 6. letih in brez primerne konkurence v skupini, saj so bili vsi najboljši plavalci v popoldanskem finalu, tako da bi verjetno rezultat bil v primeru mojega popoldanskega nastopa še nekoliko boljši, a za to bom imel še dovolj možnosti na naslednjih tekmovanjih.

Rok_DP_Ravne.jpg                    Zmagovalci na 400 m in 1500 m prosto, od leve: Bojan Zdešar, Luka Turk, Rok Kerin

Z dosežki sem zadovoljen, saj sem imel samo tri dni poèitka po napornem maratonu v Šabcu, zato si bom sedaj vzel nekaj dnevni premor, nato pa bo sledilo ponovno obdobje treningov, saj imam kar nekaj maratonov še v mesecu avgustu, septembru in oktobru.

objavljeno: 16.07.2006

Euromontaža d.o.o.

Tiskarna Grafit Krško

Terme èatež

Rok Kerin  - Facebook stran